marți, 23 august 2016

Motive pentru care stilul scandinav este apreciat

Designul scandinav a luat amploare in intreaga lume si nu din intamplare. Caracteristicile lui il fac usor de adaptat in orice locuinta si potrivit pentru orice persoana. Mai jos am facut o lista cu principalele motive pentru care stilul scandinav este atat de apreciat si indragit.

Culorile neutre
Nuantele pale de albastru, gri, crem si alb sunt prezente in orice interior scandinav. Aceasta schema cromatica a devenit un element definitoriu in designul scandinav. Cu toate astea, nu toate interioarele scandinave sunt calme si calde. Unii designeri prefera folosirea accentelor colorate in multimea de tonuri calde.

Podelele albe din lemn masiv
Interiorul complet alb face orice camera sa para mai mare, aerisita, curata si va atrage atentia asupra altor obiecte de mobilier sau decorative. Daca parchetul nu este alb, este cu siguranta de o culoare foarte deschisa, cum ar fi crem sau gri.


Lumina din locuinte
Datorita pozitiei geografice si a noptilor polare, scandinavii au creat locuinte care sa le ofere cat mai multa lumina. Pentru a trece de zilele reci si intunecate, au construit case cu geamuri foarte mari, care lasa lumina sa intre inauntru.

Functionalitatea si formele folosite in interior
Functionalitatea primeaza in designul scandinav. Casele trebuie sa fie deschise, aerisite si sa permita un trai relaxat. Designul minimalist are si o explicatie: pentru a trai in zona nordica ai nevoie ca toate lucrurile din jurul tau sa te ajute sa supravietuiesti, de aceea stilul scandinav este simplu, fara decoratii masive si detalii nefolositoare.

Mobila scandinava
Chiar daca acest stil a evoluat pe parcurs, o caracteristica a ramas inca valabila: calitatea mobilei. Liniile simple, materialele de calitate si minimalismul sunt definitia mobilierului scandinav. In linii mari, acesta va fi mereu la moda, deci investitia intr-un obiect de mobilier de acest gen merita.


Interioarele prietenoase cu natura
Iubirea fata de natura este aratata si pin interioarele caselor scandinave. Locuintele moderne folosesc tehnologii ecologice care sunt exportate in toata lumea. Scandinavii nu doar tin o lectie despre acest stil de viata, ei il traiesc. Unul dintre exemple este faptul ca isi produc energia electrica in proportie de 99% prin hidrocentrale.


Designul scandinav este usor de obtinut, indiferent de locul unde traiesti. Asa ca vopseste-ti peretii in alb, renunta la decoratiunile prea mari si acopera-ti canapeaua cu o cuvertura alba si simpla. Asa vei reusi sa te apropii de stilul scandinav.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu